Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 5.12.2022

Πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού για την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Παλαιάς Φώκαιας

Ένα πραγματικά σπουδαίο και εμβληματικό έργο για την Παλαιά Φώκαια ξεκίνησε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου με τον αγιασμό έναρξης των εργασιών αποκατάστασης και ανακαίνισης του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Π. Φώκαιας.

Το έργο προϋπολογισμού 624.202,88€ δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Σαρωνικού, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έχει χρονικό ορίζοντα ενός χρόνου για να παραδοθεί.

Το παλαιό Δημοτικό Σχολείο Π. Φώκαιας είχε δημιουργηθεί τo 1932 από πρόσφυγες που ήρθαν στην περιοχή από την Παλαιά Φώκαια Μικράς Ασίας, μετά τον ξεριζωμό του 1922. Στη συνέχεια, το 1957, προστέθηκαν κάποιες αίθουσες και το σχολείο πήρε τη σημερινή του μορφή.

Στην τελετή αγιασμού τους παριστάμενους υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας Θανάσης Παπουτσής ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, ο χωρικός αντιδήμαρχος Π. Φώκαιας και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Κυριακόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας.

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα του έργου εξαιτίας και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η αρχική μελέτη είχε εκπονηθεί το 2014 με ευθύνη του τότε αντιδημάρχου Μανώλη Τσαλικίδη και είχε χρηματοδοτηθεί από τον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο. Το έργο εντάχθηκε προς χρηματοδότηση τον Νοέμβριο του 2014 με ευθύνη του τότε αντιπεριφερειάρχη Πέτρου Φιλίππου. Στη συνέχεια, η νέα διοίκηση του δήμου Σαρωνικού ολοκλήρωσε, με ευθύνη του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Κυριακόπουλου, την μελέτη και την αδειοδότηση. Ο δε δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου υπέγραψε προγραμματική σύμβαση με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Γ. Βλάχος (ΝΔ), Πάνος Σκουρολιάκος (ΣΥΡΙΖΑ), ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Κατσιγιάννης, η πλειονότητα των μελών του δημοτικού συμβουλίου και πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων.

Στον αγιασμό της έναρξης του έργου, επίσης, προσήλθαν πολλοί φωκιανοί παλιοί μαθητές του σχολείου και σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα θυμήθηκαν στιγμές από την λειτουργία του σχολείου!

 

 

                                                                                                               Από το Γραφείο Τύπου

 

Σημαντική Ανακοίνωση