Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 8.02.2022

Πρόταση για χρηματοδότηση δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων υπέβαλε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ, ο δήμος Σαρωνικού.

Την απόφαση της διοίκησης του δήμου Σαρωνικού να καταθέσει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), πρόταση χρηματοδότησης για τη δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία της δυνατότητας, σε επισκέπτες και κατοίκους, να μετακινούνται με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς στον αστικό και περιαστικό ιστό και η προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης.

Για τον σκοπό αυτό ο δήμος Σαρωνικού υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) που είναι ο δικαιούχος του προγράμματος «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας» με τους εξής στόχους: 1. Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω κοινόχρηστων ποδηλάτων σε σημεία της πόλης και 2. Υπηρεσίες συμβούλου για την παρακολούθηση του υποέργου.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται η προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων, μεταξύ αυτών δυο για ΑμΕΑ, τερματικές στάσεις σε όλες τις κοινότητες του δήμου και το λογισμικό για την χρήση και παρακολούθηση των οχημάτων. Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα 2 χρόνια από την υπογραφή της, οπότε και θα ολοκληρωθεί η προμήθεια και εγκατάσταση. Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται στις 260.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι δικαιούχοι του συγκεκριμένου προγράμματος είναι 160 δήμοι της χώρας -μεταξύ αυτών ο δήμος Σαρωνικού- με τις προτάσεις τους να βρίσκονται σε στάδιο αξιολόγησης.

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση