Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Τετάρτη 17.05.2023

Στην άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, Χρήστος Γκίνης

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης, με την ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023», την Δευτέρα 15 Μαΐου, στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και συγκεκριμένα πλησίον του οικισμού Αγ. Κωνσταντίνου (Καμάριζα) του δήμου Λαυρεωτικής.

Τα σενάρια αφορούσαν στην αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς στο πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων όλων των εμπλεκομένων, σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων. Από πλευράς Δήμου Σαρωνικού συμμετείχαν δυο οχήματα της Πολιτικής Προστασίας με τα αντίστοιχα πληρώματα ενώ παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Χαράλαμπος Γαλάνης και ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Εμπορίου Κώστας Γκίκας.

Η άσκηση έγινε παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου ΠΣ Γεώργιου Πουρναρά, του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Αθανάσιου Αυγερινού, του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Κόκκαλη, του  Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτριου Λουκά κα.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης, ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης ανέφερε: «Παρακολουθήσαμε μία επιτυχημένη άσκηση συντονισμού, με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων και βέβαια με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγχαίρουμε όλους όσοι συνέβαλαν στη άψογη διεξαγωγή της, ιδιαίτερα δε την Πολιτική Προστασία του Δήμου Σαρωνικού και  τα πληρώματα για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα και ικανότητα εντός του πεδίου».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Χαράλαμπος Γαλάνης υπογράμμισε: «Η Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού δηλώνει πάντα το παρών σε συμβάντα που είτε λαμβάνουν χώρα εντός των ορίων του δήμου μας είτε εκτός. Τα στελέχη μας και τα πληρώματα αποτελούν μια δύναμη καταστολής που θα συνδράμει και αυτό το καλοκαίρι την Πυροσβεστική Υπηρεσία όποτε παραστεί ανάγκη». Ο αναπληρωτής αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κώστας Γκίκας προσθέτει: «Τα πληρώματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας επιτελούν με αυταπάρνηση το καθήκον τους, όποτε και αν κληθούν. Είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς και στεκόμαστε πάντα στο πλάι τους αρωγοί στις προσπάθειές τους».

Σκοπός των ασκήσεων ήταν η διαπίστωση, σε ρεαλιστικές συνθήκες, της επιχειρησιακής ετοιμότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς του.

Ταυτόχρονα, δοκιμάστηκε η διαλειτουργικότητα των φορέων στις διαδικασίες διαχείρισης των μέσων τους για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του πληθυσμού.

 

 

                                                                                            Από το Γραφείο Τύπου

 

 

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση