Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Νέα

Παρασκευή 24.09.2021

The Green City: «Συμμετέχω – Ανακυκλώνω – Κερδίζω». Που θα βρίσκονται τα «Πράσινα Σημεία» ανταποδοτικής ανακύκλωσης την εβδομάδα από Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου μέχρι Κυριακή 3 Οκτωβρίου.

Ο δήμος Σαρωνικού στοχεύοντας στην υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην ανακύκλωση, την επαναχρησιμοποίηση και τη μείωση παραγωγής αποβλήτων συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «The Green City» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Ν. Αττικής.

Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πέτρου Φιλίππου και συντονιστή τον αντιδήμαρχο Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων, Βασίλη Μπούτση, το “The Green City”, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και το προσεχές διάστημα στον δήμο Σαρωνικού. Μέσω αυτού και με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχω – Ανακυκλώνω – Κερδίζω», οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών σε ένα από τα «Πράσινα Σημεία» που θα βρίσκονται την Δευτέρα 27/9 και την Τετάρτη 29/9 σε διαφορετικές γειτονιές και να επιβραβεύονται γι’ αυτό.

Επισυνάπτεται ο πίνακας με τις περιοχές και τις ώρες που θα παραμένουν σταθμευμένα τα Κινητά Πράσινα Σημεία κατά το προσεχές διάστημα.

Δρομολόγια για την Δευτέρα 27/09/2021

Αριθμός δρομολογίων : 3

  • 09:30 – 12:00 ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, Καλύβια
  • 12:30 – 14:25 ΑΛΥΚΕΣ ΑΝΑΒΥΣΟΥ
  • 14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

 

Δρομολόγια για την Τετάρτη 29/09/2021

Αριθμός δρομολογίων : 3

  • 09:30 – 12:00 ΚΥΚΛΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ ΣΟΥΝΙΟΥ – ΚΑΛΥΒΙΩΝ, ΛΑΓΟΝΗΣΙ
  • 12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ
  • 14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΚΟΥΒΑΡΑΣ

 

Στα Κινητά «Πράσινα Σημεία» οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν διαχωρισμένα υλικά όπως:

Χαρτί/χαρτόνι

Πλαστικά

Μεταλλικά αντικείμενα

Αλουμίνιο

Γυαλί

Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός εξοπλισμός

Βρώσιμα έλαια και λίπη

Ρούχα/υφάσματα

Όσοι συμμετέχουν στη δράση θα επιβραβεύονται μέσω του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών και τη χρήση της Green City Card με την οποία θα συλλέγουν πόντους ανάλογα με τον τύπο και το βάρος του κάθε υλικού που θα προσκομίζουν αφού θα υπάρχει ζυγιστικό μηχάνημα σε κάθε κινητό «πράσινο σημείο».

Οι πόντοι θα εξαργυρώνονται σε συμβεβλημένες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις, που θα παρέχουν προσφορές κι εκπτώσεις στους πολίτες ώστε να έχουν άμεσο όφελος και κίνητρο να συμμετάσχουν σε αυτό.

 

                                                                                                    Από το Γραφείο Τύπου