Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Δευτέρα 13.03.2023

Συνάντηση του δημάρχου Σαρωνικού Χρήστου Γκίνη με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη – Χρήστος Γκίνης: «Διαμορφώνουμε έναν σύγχρονο δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, έχοντας τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής»

Τα υπό εξέλιξη έργα υποδομών στον Δήμο Σαρωνικού και η πορεία ολοκλήρωσής τους καθώς και η δυνατότητα περαιτέρω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής πολλών ακόμη αναγκαίων έργων για την ανάπτυξη της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης εργασίας που είχε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Ο Χ. Γκίνης έκανε έναν σύντομο απολογισμό στο μέχρι σήμερα πραγματοποιηθέν έργο της δημοτικής αρχής και επεσήμανε ότι για να ολοκληρωθεί ο στρατηγικός σχεδιασμός υποδομών είναι απαραίτητη η συνέχιση της στήριξης από την Περιφέρεια Αττικής. «Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια, ιδιαίτερα δε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη καθώς υιοθετεί τις προτεραιότητες που θέτει η δημοτική αρχή αναφορικά με έργα που είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων», σημείωσε ο Χ. Γκίνης κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Με την ευκαιρία της σημερινής συνάντησης καταθέτουμε το αίτημά μας για εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, ύψους 4 εκατ. ευρώ. Συνεχίζουμε να διαμορφώνουμε έναν σύγχρονο δήμο με επίκεντρο τον άνθρωπο, με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής», συμπλήρωσε.

Ο Γ. Πατούλης, αφού ευχήθηκε καλή θητεία στον Χ. Γκίνη, επισήμανε ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου Σαρωνικού θα συνεχιστεί στο ίδιο καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί καθ΄όλη την διάρκεια συνεργασίας και με τον προηγούμενο δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Θ. Αυγερινός και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ολοκλήρωση των μελετών για τα οδικά έργα στην παραλιακή Βάρκιζας – Σουνίου και τη βελτίωση του οδοφωτισμού, ενώ προαναγγέλθηκαν και επιπλέον παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην περιοχή.

Παράλληλα, έγινε αναφορά στην ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου ακαθάρτων στη Δ.Ε Καλυβίων και στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Σαρωνίδας, ενώ επισημάνθηκε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την προκήρυξη του έργου για τα όμβρια στη Δ.Ε. Σαρωνίδας.  Επιπροσθέτως, όπως υπογραμμίσθηκε, η Περιφέρεια προχωρά σε ένα κομβικό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, αυτό της οριοθέτησης των ρεμάτων.

 

 

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση