Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Παρασκευή 24.06.2022

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η απομάκρυνση κλαδιών από τους προσωρινούς χώρους αποθήκευσης στερεών αποβλήτων στην Παλαιά Φώκαια και στα Καλύβια

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η απομάκρυνση κλαδιών από τους χώρους προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων στην Π. Φώκαια και στα Καλύβια. Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας οι υπηρεσίες του δήμου είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την απομάκρυνση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων από τους εν λόγω χώρους, ωστόσο λόγω των εκτεταμένων αποψιλώσεων στις οποίες προχωρά τόσο ο δήμος όσο και οι ιδιοκτήτες οικοπέδων, σημειώθηκε εκ νέου αύξηση των απορριμμάτων.

Τους τελευταίους μήνες ο δήμος Σαρωνικού συγκέντρωσε περίπου 4.000 τόνους από τους οποίους διαχώρισε, κατά προσέγγιση 3.500 τόνους κλαδιά που τεμάχισε προκειμένου ν’  απομακρυνθούν και να σταλούν για ενεργειακή αξιοποίηση και 500 τόνους ογκωδών που μετέφερε σε διαπιστευμένους χώρους ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν. Υπενθυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο το 2021 μειώθηκαν σημαντικά τα απόβλητα που στάλθηκαν από τον δήμο προς τον ΧΥΤΑ.

Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση