Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 23.06.2022

Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά

Συνεχίζεται και προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός του δάσους Κουβαρά που ξεκίνησε δεκαπέντε ημέρες πριν, στο πλαίσιο των αποψιλώσεων που διενεργεί ο Δήμος Σαρωνικού στο πευκοδάσος ώστε ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου να προστατευθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, διανοίγονται αγροτικοί δρόμοι διαφυγής και διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων, απομακρύνονται ξερά χόρτα και σκουπίδια. «Πέρα από τις εργασίες που κάνουμε εμείς ως Δήμος Σαρωνικού, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους πολίτες, επισκέπτες και δημότες, να προσέξουν αυτόν τον μοναδικό πυρήνα ζωής του Κουβαρά. Τους παρακαλούμε να σεβαστούν τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της εποχής, που επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επίσκεψη μας στο δάσος» σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από υπαλλήλους και μηχανήματα του Δήμου με την συνδρομή εργατικού δυναμικού που έστειλε ο κος Αθανάσιος Μαρτίνος, τον οποίο ο Δήμος Σαρωνικού ευχαριστεί θερμά. Οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών είναι ο αντιδήμαρχος Κουβαρά Κωνσταντίνος Γκίκας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά Κωνσταντίνος Στεργίου, ενώ συνδρομή στις εργασίες αποψίλωσης, παρέχει ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Γαλάνης και ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Βασίλης Μπούτσης.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, ότι από σήμερα Πέμπτη 23 Ιουνίου ανοίγει ο κατάλογος εγγραφής εθελοντών για τη φύλαξη του δάσους Κουβαρά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται ημέρες και ώρες γραφείου στο Κοινοτικό Κατάστημα Κουβαρά και να απευθύνονται στην κα Παρασκευή Νακάκη ή να τηλεφωνούν στο 2299069422.

                                                                                                            

 Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση