Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Νέα

Πέμπτη 13.05.2021

Σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτισμού του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού

Την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00, στο ανοικτό θέατρο της Π. Φώκαιας, έλαβε χώρα σύσκεψη της Επιτροπής Πολιτισμού του ΝΠΔΔ Αριστόδικος του Δήμου Σαρωνικού, παρουσία και του Δημάρχου Σαρωνικού κυρίου Πέτρου Φιλίππου με θέμα την ενημέρωση και συζήτηση επί των προτάσεων των μελών για τη διοργάνωση εκδηλώσεων με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» κύριος Νίκος Πουλόπουλος αρχικά έκανε αναφορά στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως, και επιβάλλουν αυστηρούς κανόνες προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια υγεία, καθώς και στη στενότητα των οικονομικών πόρων που αντιμετωπίζει το σύνολο της Αυτοδιοίκησης στην επικράτεια. Τόνισε ωστόσο ότι, ο Πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει στις δύσκολες εποχές που ζούμε, τη διέξοδό μας από την καθημερινότητα. Συνεπώς, θα πρέπει η Επιτροπή να κάνει τα μέγιστα, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, ειδικά το έτος 2021, που αποτελεί έτος μνήμης και εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των μελών, αποφασίστηκαν τα εξής:

Η πρόταση με τίτλο «Τοπόσημο Ελληνισμός 1821-2021 200 χρόνια», που θα αποτελέσει το γενικότερο πλαίσιο, εντός του οποίου θα ενσωματωθούν όλες οι εκδηλώσεις, θα εφαρμοστεί από τον Ιούλιο 2021 έως και τον Δεκέμβριο 2021.

Η έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων τοποθετήθηκε χρονικά προς το τέλος του Ιουλίου, ενώ αυτές θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος του έτους. Ωστόσο, ο κύριος όγκος των εκδηλώσεων του Δήμου, θα επικεντρωθεί στους μήνες Αύγουστο έως και Οκτώβριο, λόγω της καλοκαιρίας και της δυνατότητας υλοποίησης σε ανοικτούς, εξωτερικούς χώρους.

Η έκδοση προγράμματος τοποθετήθηκε χρονικά εντός του Ιουνίου.

Τα μέλη της Επιτροπής ανέλαβαν να προχωρήσουν άμεσα με τις απαραίτητες ενέργειες προς την τελική υλοποίηση της κάθε πρότασης. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να συζητά την πορεία της υλοποίησης του προγράμματος.

Τέλος, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία και το μέχρι τώρα έργο της επιτροπής, διαβεβαίωσε το σώμα ότι θα πράξει τα μέγιστα ώστε να ικανοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότερες προτάσεις έχουν υποβληθεί και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου στο όλο εγχείρημα.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος»
Νικόλαος Πουλόπουλος