Δήμος
Σαρωνικού
Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 28.03.2024

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κουβαρά στο επίκεντρο συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά.

Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κουβαρά τέθηκε στο επίκεντρο συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά κατά τη διάρκεια συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου, ύστερα από  πρωτοβουλία του βουλευτή Αν. Αττικής Βασίλη Οικονόμου. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο κος. Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Γκίκας καθώς  και ο Πρόεδρος της κοινότητας Κουβαρά, Κώστας Στεργίου.

Η έγκριση του Γενικού πολεοδομικού σχεδίου του χωριού του Κουβαρά, αποτελεί μια χρόνια εκκρεμότητα για την οποία ο Νίκος Ταγαράς, αφού άκουσε με προσοχή τα δεδομένα, υποσχέθηκε ότι θα δρομολογήσει λύσεις το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πολεοδομικής μεταρρύθμισης, η δημοτική ομάδα επεξεργάζεται το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κουβαρά, με στόχο την ανάπτυξη του οικισμού. Ο Δήμος Σαρωνικού αποτελεί έναν από τους πρώτους δήμους που προχωρούν Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο, προκειμένου να θεσμοθετηθούν χρήσεις γης, όροι και περιορισμοί δόμησης, οικιστικές και προς πολεοδόμηση εκτάσεις, περιοχές προστασίας και σημεία ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, μέτρα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κλπ.

 

Από το Γραφείο Τύπου

Σημαντική Ανακοίνωση