Δήμος
Σαρωνικού
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Νέα

Δελτία Τύπου

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 15.09.2022

Ξεκινάει στον Δήμο Σαρωνικού το Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών SIFCA, υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού

Το πρώτο Φεστιβάλ Δημιουργικών Τεχνών SIFCA (Saronikos International Festival of Creative Arts), υπό την αιγίδα του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού, ανοίγει  την αυλαία του από τις 16 μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, σε διαφορετικά στέκια πολιτισμού του δήμου. Με κεντρικό θέμα την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις και εργαστήρια που θα τους μυήσουν στον μαγικό κόσμο του θεάματος και τέχνης, με ιδανικό φόντο το φθινοπωρινό σκηνικό της γης του Σαρωνικού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αναλυτικά:

 • Παρασκευή 16/9 με Παρασκευή 30/9 2022,

καθημερινά από 10:00πμ. – 2:00μμ και από 5:00μμ – 9:00μμ Έκθεση Καλών Τεχνών από τοπικούς καλλιτέχνες, στην Αίθουσα Πολλαπλών, Λεωφόρος Σαρωνίδας, πρώτος όροφος.

 

 • Κυριακή 18/9 2022,

ώρα 7:00 μμ – 9:30 μμ η Μουσική Σχολή Λαγονησίου θα παίξει μοντέρνα ελληνική και ξένη μουσική και τραγούδια, στην πλατεία Σαρωνίδας.

 

 • Σάββατο 24/9 2022,

ώρα 7:00μμ – 9:30μμ, ρεσιτάλ μουσικής με τραγούδια από το διεθνές και ελληνικό σινεμά στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια.

 

 • Κυριακή 25/9 2022,

ώρα 7:00μμ – 9:30μμ,  μαθαίνουμε ελληνικούς χορούς στην Πλατεία Σαρωνίδας.

 

 • Δευτέρα 26/9 2022,

ώρα 8:30 μ.μ. – 23:00, ζωντανή παράσταση «SpiRock» με Classical Blues και Rock Anthems, στο Alexander Beach Bar.

 

 • Πέμπτη 29/9 2022,

ώρα 6:30μμ – 9:30μμ, θεατρική παράσταση «Όνειρο Θερινής Νυκτός … ή Κάτι Τέτοιο», στο υπαίθριο θέατρο Παλαιάς Φώκαιας.

 

 

Εργαστήρια:

 • Καθημερινά, από το Σάββατο 17 έως το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 11:00 π.μ. – 13:00, Σχολή Κινηματογράφου ενός λεπτού. Μαθαίνετε όλα τα απαραίτητα βήματα για τη δημιουργία μιας επαγγελματικής ταινίας μεγάλου μήκους, ενώ παράλληλα δημιουργείτε ένα βίντεο ενός λεπτού .
 • Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, η Joceline Andrews κάνει μια εισαγωγή στο Hair & Makeup in Film & TV (Χτένισμα & Μακιγιάζ στο σινεμά & τηλεόραση). Την Κυριακή 18 στο Specialist Workshop 1, που έχει σχέση με μακιγιάζ ειδικών εφέ, θα δημιουργηθεί ένας Βίκινγκ που τραυματίστηκε στη μάχη.
 • Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στο Specialist Workshop 2 παρουσιάζεται η σαγηνευτική περίοδος του 1940 από την διάσημη Iver Makeup Academy του Pinewood Studios.
 • Τρίτη 20, Τετάρτη 21 και Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί κινηματογράφηση με Smartphone χαμηλού προϋπολογισμού. Διδάσκονται βασικά εργαλεία για τη δημιουργία ταινιών, όπως εξοπλισμός, λήψη, φωτισμός, ήχος και μοντάζ με το τηλέφωνο.
 • Κυριακή 25, τα πρέπει και τα μη των Pitch Decks. Έχετε μια ιδέα που θα θέλατε να μετατρέψετε σε κινηματογραφικό ή τηλεοπτικό πρόγραμμα; Η Λίζα Παπατζήμα, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ του Sonar Entertainment (Hunters, Taboo, Father) από το Los Angeles θα εξηγήσει τι θέλουν να δουν τα στελέχη.
 • Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, ο Terry Ackland-Snow – Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Rocky Horror Picture Show, Batman, Aliens με βάση τα Pinewood Studios – έρχεται στον Δήμο Σαρωνικού για να μιλήσει για την Τέχνη της Ψευδαίσθησης για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν σε ένα τμήμα τέχνης στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sifca.gr για περισσότερες πληροφορίες.

                                                                                        

 

                                                                                           Από το Γραφείο Τύπου

 

Σημαντική Ανακοίνωση