Δήμος
Σαρωνικού
Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Νέα

Ανακοινώσεις

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 4.06.2020

Σταδιακή επαναλειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων – Οδηγίες

Μετά από την τρίμηνη περίοδο στην οποία η δημοτική βιβλιοθήκη παρέμεινε κλειστή για το κοινό  και σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 33465/2020 ΦΕΚ 2087/Β/30-5-2020 εναρμονιζόμαστε με τις νέες συνθήκες προκείμενου να επαναλειτουργήσει η Βιβλιοθήκη.

Το ειδικό καθεστώς λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης λόγω COVID-19 προβλέπει το άνοιγμα της με περιορισμένο ωράριο λειτουργίας και συγκεκριμένες προφυλάξεις για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των χρηστών και του προσωπικού ως είμαστε υποχρεωμένοι.

Δεδομένων των αναγκών του αναγνωστικού κοινού και των ερευνητών, σας παραθέτουμε τα μέτρα που θα ισχύσουν, τα οποία ακολουθούν τη νομοθεσία και τα οποία θα επανεξετάζονται και θα αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τις οδηγίες που θα εκδίδονται από τις αρμόδιες αρχές σύμφωνα με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Προσωρινό ωράριο λειτουργίας εξυπηρέτησης του κοινού μόνο κατόπιν ραντεβού (άρθρο 1 & 15 της ΚΥΑ Αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ. 33465/2020 ΦΕΚ 2087/Β/30-5-2020):

Από Τρίτη 9 Ιουνίου

Δευτέρα – Πέμπτη: 10:00 – 14:30

Παρασκευή: 10:00 – 17:00

 

  • Στην είσοδο θα υπάρχει αντισηπτικό για την υγιεινή των χεριών το οποίο παρακαλείσθε να χρησιμοποιείτε κατά την είσοδο και την έξοδο σας.
  • Στο χώρο χρησιμοποιείστε μάσκες και γάντια και τηρείστε τις αποστάσεις 1,5 μέτρου.
  • Ο αριθμός των ατόμων που θα εξυπηρετούνται στον χώρο δεν θα υπερβαίνει τους 3 επισκέπτες (γονείς – τέκνα).
  • Η παραμονή των επισκεπτών στον χώρο ορίζεται έως 15 λεπτά προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότερα άτομα αυτή την μεταβατική περίοδο.


Επιστροφή βιβλίων
Τα βιβλία που επιστρέφονται θα τοποθετούνται σε σακούλα με τη βοήθεια του προσωπικού όπου θα παραμένουν σε ειδικό χώρο – καραντίνα για το απαραίτητο διάστημα των 72 ωρών και μετά θα επιστρέφουν στα ράφια.


Δανεισμός βιβλίων
Εάν επιθυμείτε να δανειστείτε βιβλία παρακαλούμε περιηγηθείτε στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Βιβλιοθήκης https://kalivialibrary.openabekt.gr/ ανακαλύψτε τα βιβλία που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail libkalivia@yahoo.gr ή τηλεφωνικά στο 2299048509 (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 17:00) προκειμένου να γίνει η κράτησή τους και να συνεννοηθούμε πότε θα τα παραλάβετε.

 

Αυξάνεται το όριο δανεισμού ανά μέλος από 3 τεκμήρια σε 5.

Για εξυπηρέτηση ερευνητών, μελετητών, σπουδαστών κλπ

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να οριστεί ραντεβού.

ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ μέχρι νεωτέρας Αναγνωστήριο, Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ οι εξής δράσεις:

Δράση «Διαβάζουμε Παραμύθια», Καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Για τη Λέσχη Ανάγνωσης Σαρωνικού βλέπε εδώ.

Η διοίκηση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης καθώς και το προσωπικό εξακολουθούμε να επιδιώκουμε την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών που παρέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων, γι’ αυτό και πυρετωδώς προσπαθούμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε απέναντι σε ιδιαίτερες συνθήκες αλλά και να αναπτύξουμε νέες, προκειμένου να συμβάλλουμε περαιτέρω στην αναβάθμιση και υποστήριξη της παιδείας, της έρευνας και της διάδοσης της γνώσης.

Σημαντική Ανακοίνωση