Δήμος
Σαρωνικού
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Νέα

Ανακοινώσεις

Δείτε Περισσότερα
Τρίτη 27.07.2021

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου για το θέμα των ανεμογεννητριών

Σας καλούμε την Τετάρτη 28/7, στις 11:00 πμ στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου όπου εκδικάζεται το αίτημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Καλυβίων  για χορήγηση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης εγκατάστασης αιολικού σταθμού στο Πάνειο όρος.

Την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 πμ εκδικάζεται από το Ειρηνοδικείο Λαυρίου το αίτημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης ενεργειών της εταιρείας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ στο επίδικο σημείο, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για προσβολή της νομής ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού. Η αίτηση αυτή εκδικάζεται την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 στις 10:00 πμ.

Υπενθυμίζουμε ότι το Πάνειο Όρος προστατεύεται με το ΦΕΚ 121/2003 ως Ζώνη Α απολύτου προστασίας ορεινών όγκων.  Κατά συνέπεια απαγορεύεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Επίσης, ιδιοκτήτης και νομέας της περιοχής είναι οι κάτοικοι των Καλυβίων, δια του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού,  οπότε οι ενέργειες της εταιρείας πραγματοποιούνται χωρίς νόμιμο δικαίωμα. Η δε έκταση όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση αιολικού σταθμού έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα και οι εργασίες της εταιρείας ΑΙΓΑΙΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΣ, πραγματοποιούνται χωρίς να έχουν συνταχθεί αναγκαίες προβλεπόμενες μελέτες.

Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να παραστούν στο αυριανό δικαστήριο όπως επίσης και στο δικαστήριο της 5ης Αυγούστου στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου ,προκειμένου να υπερασπιστούμε με τη φυσική μας παρουσία το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ιστορία μας.

 

 

Σημαντική Ανακοίνωση