Δήμος
Σαρωνικού
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Νέα

Ανακοινώσεις

Δείτε Περισσότερα
Πέμπτη 30.05.2019

«Σύμμαχοι» για την καθαριότητα και το περιβάλλον

Σαρωνικός, 30/5/2019

 
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

«Σύμμαχοι» για την καθαριότητα και το περιβάλλον
 

Για να διατηρήσουμε τον τόπο μας καθαρό και νοικοκυρεμένο, για να προστατέψουμε το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας, χρειάζεται η συμμετοχή όλων. Ο Δήμος Σαρωνικού, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας προσπαθούν καθημερινά για τη διατήρηση της καθαριότητας. Όμως αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Δήμος και πολίτες οφείλουμε και μπορούμε να γίνουμε «σύμμαχοι», με στόχο τη φροντίδα του τόπου όπου ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. 

Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά μπορούμε να βοηθήσουμε, τηρώντας λίγους αλλά σημαντικούς κανόνες στην καθημερινότητά μας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην καθαριότητα και στην αισθητική αναβάθμιση της γειτονιάς μας, της Κοινότητας, του Δήμου μας.  

Ογκώδη αντικείμενα
 

Η αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων από τα ειδικά συνεργεία του Δήμου γίνεται σε μηνιαία βάση και συγκεκριμένα από τις 5 έως τις 10 κάθε μήνα. Για το λόγο αυτό – και με σκοπό να διατηρηθεί η καθαριότητα και η αισθητική της πόλης στο υπόλοιπο διάστημα – παρακαλούμε να βγάζετε τα ογκώδη αντικείμενα προς αποκομιδή από την 1ηέως και τις 5 κάθε μήνα.

Πράσινα απορρίματα – κλαδιά δέντρων 
 

Η συγκέντρωση μεγάλου όγκου κλαδεμάτων, για την αποκομιδή των οποίων απαιτείται ειδικός υλικοτεχνικός εξοπλισμός, αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την καθαριότητα και την αισθητική της περιοχής μας. Μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο θέμα της διαχείρισης των πράσινων απορριμμάτων, είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων μας. Για αυτό:

o  Κατά τους χειμερινούς μήνες– δηλαδή από 1ηΝοεμβρίου έως 30 Απριλίου – τα κομμένα κλαδιά των δέντρων θα πρέπει να καίγονται, σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

o  Κατά τους θερινούς μήνες– από 1ηΜαΐου έως 31 Οκτωβρίου – τα κλαδιά παρακαλούμε να εναποτίθενται μαζί με τα ογκώδη από την 1ηέως και τις 5κάθε μήνα.
 

Σκουπίδια και μπάζα
 

Η διατήρηση της καθαριότητας, η προστασία της ασφάλειας και της υγιεινής σε κάθε γειτονιά, είναι μια προσπάθεια που στηρίζεται στη συμμετοχή κάθε πολίτη. Παρακαλούμε να αποθέτετε τα απορρίμματα μόνο στους καθορισμένους για το σκοπό αυτό χώρους και να μην πετάτε σκουπίδια και μπάζα σε ακάλυπτους χώρους και ειδικά σε ρέματα

Καθαρισμός οικοπέδων
 

Από 1ηΜαΐου έως 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη, οι ιδιοκτήτες και οι εκμεταλλευτές των οικοπέδων οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους. Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούμε να καθαρίζετε εγκαίρως τα οικόπεδα από ξερά χόρτα και τυχόν άλλα εύφλεκτα υλικά. Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωσή μη ανταπόκρισης και με σκοπό την προστασία της δημόσιας ασφάλειας και υγείας, οι παραβάτες αντιμετωπίζουν τις κυρώσεις που ορίζονται από τον Ν.3852/2010 άρθρο 94 και τον Ποινικό Κώδικα. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
 
ΚΑΛΥΒΙΑ:                 22993 20300
ΚΟΥΒΑΡΑΣ:              22990 69422
ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ:            22910 41220
ΣΑΡΩΝΙΔΑ:               22910 54444
ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ:      22910 38795
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: 6950 840680

Σημαντική Ανακοίνωση